Πόσες φορές το σουφλέ σοκολάτας σου γίνεται αποτυχία και αντί για υγρή σοκολάτα μέσα αντιμετωπίζεις απλώς ένα σοκολατένιο κεικ; Με αυτή τη συνταγή δεν πρόκειται να κάνεις λάθος και πραγματικά όλοι θα σε ρωτήσουν για τη συνταγή.
Υλικά για 2 σουφλέ
125 γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και αλείφουμε τα φορμάκια με λίγο βούτυρο. Βάζουμε μια μικρή κουταλιά ζάχαρη σε κάθε φορμάκι και το περιστρέφουμε για να κολλήσει πάνω στο βούτυρο. Τοποθετούμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως και ανακατεύουμε. Θα πρέπει η σοκολάτα να λιώσει τελείως, αν δεν έχει λιώσει τοποθετήστε τη για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα στον φούρνο. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο με σύρμα για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας συνεχόμενα.Προσθέτουμε το 1/3 της λιωμένης σοκολάτας και στη συνέχεια με μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα στο μείγμα και στη συνέχεια αφού έχουμε ανακατέψει καλά προσθέτουμε το μείγμα σε κάθε φορμάκι ψήνοντας για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Σερβίρουμε αμέσως με ζάχαρη άχνη και σαντιγί.