Αυτό είναι ένα κατάλληλο εορταστικό twist σε ένα κλασικό αφρώδες κοκτέιλ, το γαλλικό 75. Για αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείτε ένα ποτήρι κουπέ.
Συστατικά
- 50ml τζιν
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 γενναιόδωρη κουταλιά της σούπας σιρόπι κερασιού μαρασκίνο από το βάζο
- αφρώδες κρασί, παγωμένο, για συμπλήρωμα
- πάγος
- 1 κεράσι μαρασκίνο, για γαρνίρισμα
Μέθοδος
Τοποθετήστε ένα ποτήρι κουπέ στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Ρίξτε το τζιν, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι σε ένα σέικερ κοκτέιλ γεμάτο με μια χούφτα πάγο και ανακινήστε. Σουρώνουμε στο ποτήρι κουπέ και συμπληρώνουμε με τον αφρώδες κρασί. Γαρνίρουμε με το κεράσι και σερβίρουμε.
Καλές γιορτές!