Η πιο γρήγορη μους σοκολάτας που θα φτιάξετε ποτέ – χωρίς ωμά αυγά ή ζελατίνη. Είναι πολύ πλούσιο, αλλά είναι τέλειο για μια μικρή μερίδα μετά το γεύμα. Σερβίρετε σε μικρά φλιτζάνια εσπρέσο ή σφηνάκια, θα χρειαστείτε 8-12 ανάλογα με το μέγεθος.
Συστατικά
- 200gr μαύρη σοκολάτα
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 150ml διπλή κρέμα
- 250gr τυρί μασκαρπόνε πλήρες σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
Μέθοδος
- Αφαιρούμε 2 τετράγωνα σοκολάτας και τα τρίβουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη για το γαρνίρισμα.
- Σπάμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε απαλά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί καλά η σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Ρίξτε το μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει μια λεία πάστα, μετά προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίξτε στα ποτήρια σφηνάκι ή τα φλιτζάνια εσπρέσο σας. Πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε παγωμένο.
Καλή χρόνια!