Πατατόπιτα με τυριά και ντοματίνια

Δοκίμασε τις συνταγές που όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη. Η μαγείρισσα Νίκη Μερκούρη ξέρει τον τρόπο που μπορείς να κλέψεις την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας.

 Πατατοσαλάτα

Υλικά:

6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες και βρασμένες

300 γραμμάρια κρέμα τυριού

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

1 κουταλάκι πάπρικα

λίγο πιπέρι καπνιστό

λίγο μπούκοβο

λίγο τζίντζερ

4 φέτες μπέικον

1/2  πράσινη και  κόκκινη πιπεριά

αλάτι πιπέρι

Ντοματίνια για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Σε ένα βουτηρωμένο πυρέξ -22 εκ-  στρώνουμε πατάτες, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε στρώσεις πατάτας, παρμεζάνας, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας

Σε μία μικρή κατσαρόλα  ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος, διαλύουμε μέσα την κρέμα τυριού και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά (τζίντζερ, μπούκοβο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι).

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μαζί με τις πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τις πατάτες.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν βγάλω την πίτα από τον φούρνο προσθέτω τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση.