Χριστούγεννα χωρίς Πανετόνε στην Ιταλία δεν γίνονται. Έτσι λ0ιπόν και εμείς σου παραθέτουμε τη συνταγή της γειτονικής χώρας για να εντυπωσιάσεις.
Υλικά
500g αλεύρι
7g αλάτι
50g ζάχαρη άχνη
2 x 7g φακελάκια μαγιάς
140 ml ζεστό γάλα
5 αυγά
250g ανάλατο βούτυρο
120g αποξηραμένα κεράσια
120g σουλτανίνας
120g κορινθιακής σταφίδας
100g ολόκληρα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, ζάχαρη, μαγιά, γάλα και τα αυγά μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε στο μίξερ για δύο λεπτά ενώ στη συνέχεα αυξάνουμε ταχύτητα και ανακατεύουμε για άλλα 8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για άλλα 8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουν γίνει όλα ένα στο μείγμα. Τοποθετούμε μια μεμβράνη και σκεπάζουμε μέχρι η ζύμη να αυξηθεί.
Ετοιμάζουμε το ταψί του πανετόνε απλώνοντας γύρω βούτυρο.Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο και αφήνουμε τη ζύμη για επιπλέον 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Περνάμε λίγο αυγό με ένα βουρτσάκι στο πανετόνε και στη συνέχεια ψήνουμε για 25 λεπτά.