Παραδοσιακές και πεντανόστιμες δίπλες

 

Δεν είναι δύσκολο γλυκό και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • 1 κιλό σκληρό αλεύρι
  • 4 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
  • 10 αυγά
  • 1 κουτάλι τσαγιού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • τριμμένο καρύδι για στόλισμα
  • κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και το φτιάχνουμε σαν πύργο. Στην μέση του ανοίγουμε μια τρύπα και βάζουμε την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το μπέικιν. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Μετά παίζουμε την ζύμη και ανοίγουμε τα φύλλα σε λεπτές λωρίδες, περίπου 10 εκατοστών μήκους και το μισό πλάτος.

Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα μια λωρίδα και μόλις αρχίσει να ροδίζει την βγάζουμε. Εδώ είναι το δύσκολο: Μόλις την βγάλουμε την τυλίγουμε σε ρολό.

Σε ένα άλλο μάτι ρίχνουμε το νερό και ζάχαρη για να βράσουν για δέκα λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει όπως και τις δίπλες. Βουτάμε τις δίπλες μια-μια στο σιρόπι και στη συνέχεια τους ρίχνουμε από πάνω καρύδι και την κανέλα.

Έτοιμες!