Αυτή η συνταγή για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι το τέλειο δώρο, μια ωραία ασχολία για να περάσεις χρόνο με τα παιδιά αλλά μπορούν επίσης να γίνουν διακοσμητικά για το δέντρο.
Συστατικά
- 100g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100g άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό ελευθέρας βοσκής, ελαφρά χτυπημένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 275g απλό αλεύρι
Για την διακόσμηση
- 400g ζάχαρη άχνη
- 3-4 κουταλιές της σούπας νερό
- 2-3 σταγόνες χρωστικές τροφίμων
- Βρώσιμο γκλίτερ
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν, ελαφρύ και αφράτο.
- Χτυπάμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας, λίγο-λίγο, μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι μέχρι να ενωθεί το μείγμα σαν ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε πάχος 1 cm.
- Χρησιμοποιώντας κόφτες μπισκότων ή ένα ποτήρι, κόψτε τα μπισκότα από τη ζύμη και βάλτε τα προσεκτικά στο ταψί. Για να φτιάξετε στολίδια χριστουγεννιάτικου δέντρου, κάντε προσεκτικά μια τρύπα στο πάνω μέρος του μπισκότου χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι.
- Ψήνετε τα μπισκότα για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε στην άκρη να σκληρύνει για 5 λεπτά και μετά κρυώστε σε μια σχάρα.
- Για το γλάσο, κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με αρκετό νερό για να δημιουργήσετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε το χρώμα τροφίμων.
- Απλώστε προσεκτικά το γλάσο πάνω στα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και πασπαλίστε πάνω από το γκλίτερ. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σκληρύνει το γλάσο.
Καλή επιτυχία!