Μισείς την γαλοπούλα; Μια φανταστική εναλλακτική επιλογή που θα λατρέψεις!

Οι γιορτές σχεδόν έφτασαν! Το κλίμα είναι γιορτινό και φυσικά ανυπομονούμε να μαζευτούμε γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους μας! Τα Χριστούγεννα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την γιορτινή γεμιστή γαλοπούλα, αλλά ενώ έχει πολλούς υποστηρικτές, έχουν και πολλούς που δεν τους αρέσει καθόλου. Σε τελική ανάλυση, γούστα είναι αυτά! Το κοτόπουλο από την άλλη μεριά έχει πάρα πολλούς φανατικούς οπαδούς! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ.

Είτε θέλεις να το απολαύσεις γεμιστό, είτε ρολό, είτε σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα στο γιορτινό τραπέζι! Η καθημερινότητα είναι γρήγορη και πολύ πιεστική ακόμα και την περίοδο των γιορτών. Ένας δίσκος γεμάτος με μαριναρισμένο κοτόπουλο, έτοιμο για το φούρνο και συσκευασμένο με μεγάλη προσοχή, μας λύνει τα χέρια! Η σειρά Chicken Gourmet PINDOS αποτελεί απόδειξη του τέλειου συνδυασμού ευκολίας και πολυπλοκότητας.

Μια συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ είναι η παρακάτω που θα τους αφήσει όλους με ανοιχτό το στόμα στις γιορτές!

Συστατικά:

Για το κοτόπουλο:

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ τυρί φέτα, τριμμένη
  • 100 γρ λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι (30 γρ.) κουκουνάρι, φρυγανισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης – ψιλοκομμένο σπανάκι, θρυμματισμένη φέτα, λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, φρυγανισμένο κουκουνάρι, ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  3. Ανοίγετε το κοτόπουλο στην κοιλιά του.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα σπανάκι και φέτας, μοιράζοντάς το ομοιόμορφα.
  5. Ράβετε το κοτόπουλο για να κρατηθεί η γέμιση.
  6. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα υλικά για τη μαρινάδα – ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αποξηραμένη ρίγανη, ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  7. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.
  8. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθούν, σοτάρετε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει.
  9. Μεταφέρετε το στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  10. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και φέτες λεμονιού.

Σερβίρετε το γεμιστό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά και γιορτάστε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου!

Αυτό που τα κάνει όμως πραγματικά ξεχωριστά είναι η περιεκτικότητα πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, που προέρχεται από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής. Συσκευασμένο σε φιλικούς προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμους δίσκους χαρτιού, πρόκειται για μια απόλαυση χωρίς ενοχές. Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στις μαρινάδες προέρχονται από τη γραφική περιοχή της Ηπείρου, γνωστή για τις όχι μόνο νόστιμες αλλά και ευεργετικές ιδιότητες τους.

Ο Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων κοτόπουλου, υψηλής ποιότητας και μεγάλης διατροφικής αξίας και η περίοδος των γιορτών είναι εποχή απόλαυσης και όχι άγχους. Αυτό γιατί η γκάμα τους περιλαμβάνει επιλογές Free Range, φρέσκα κοτόπουλα με συσκευασία τριών στρωμάτων που εξασφαλίζουν ασφάλεια, φρεσκάδα και γεύση. Για όσους αναζητούν μια εμπειρία χωρίς προβλήματα, τα προϊόντα Ready Baked and Chicken Gourmet είναι γρήγορα, νόστιμα και, το πιο σημαντικό, χωρίς συντηρητικά.

Αυτές τις γιορτές, το Chicken Gourmet PINDOS πρωταγωνιστεί στο τραπέζι σου με μια συμφωνία γεύσεων, μια γιορτή ευκολίας και μια πρόποση για μια πιο υγιεινή, πιο χαρούμενη εορταστική περίοδο για όλους!

Μάθε περισσότερα εδώ!