Η απόλυτη γιορτινή συνταγή που θυμίζει Χριστούγεννα είναι εδώ. Μια καταπληκτική συνταγή που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
373 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
5 φλιτζάνια σπανάκι
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι με μια κουταλιά της σούπας νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
1 πακέτο παπαρδέλες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια ψημένα
Εκτέλεση
Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σπανάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασι και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό προσθέτοντας αλάτι και ρίχνουμε τις παπαρδέλες μαγειρεύοντας τις μέχρι να γίνουν al dente. Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα στη σάλτσα και ανακατεύουμε για άλλα δύο λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τέλος, λίγη παρμεζάνα ακόμα, τον βασιλικό και τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.