της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Το μελομακάρονο είναι το αγαπημένο μου γλυκό! Όλο το χρόνο αναρωτιέμαι γιατί δεν κυκλοφορούν 12 μήνες!
Είναι ένα γλυκό που είναι αρκετά υγιεινό από μόνο του χωρίς παρεμβάσεις! Οπότε μια φορά το χρόνο αν τα τρώμε με μέτρο μπορούμε να τα απολαύσουμε. Υπάρχει κόσμος όμως που μου ζήτησε μια ακόμα πιο healthy εκδοχή για άτομα που πρέπει να προσέχουν το γλυκαιμικό δείκτη τους κι έτσι έφτιαξα τη συνταγή της @bubbles_kat!
Θα σας βάλω τα υλικά:
Για τα μελομακάρονα:
2,5 φλιτζ. αλεύρι βρώμης
¾ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
2-3 κουτ. σούπας αλεύρι φαγόπυρου
1,5 κουτ. σούπας κανέλα
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
½ κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
1 κουτ. σούπας μέλι
Για το σιρόπι:
2 ξυλάκια κανέλας
½ φλιτζ. μέλι
¾ φλιτζ. νερό
½ πορτοκάλι με πλυμένη φλούδα
Ακολουθήσετε τη συνταγή στο blog της και καλή επιτυχία!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214