Εύκολο cheesecake με… μελομακάρονα!

Ακόμα και σήμερα κάπου στο σπίτι σου υπάρχει ένα πιάτο γεμάτο μελομακάρονα ή κουραμπιέδες. Το να τα έχεις βαρεθεί είναι μάλλον αδύνατο, αλλά ένας νέος τρόπος να φάμε τα αγαπημένα μας γλυκά είναι πάντα ευπρόσδεκτος, έτσι; Γι’αυτό ακριβώς σου παρουσιάζουμε την αγαπημένη μας συνταγή για cheesecake μελομακάρονο, την οποία μπορείς να φτιάξεις και με κουραμπιέδες αν θες!

Υλικά:

1 με 1 ½ κούπα μελομακάρονα

1-2 κουτάλια της σούπας λιωμένο βούτυρο

300 γρ. τυρί κρέμα

½ κούπα γιαούρτι στραγγιστό

1-2 κουτάλια της σούπας μέλι (όχι παραπάνω από 4-5)

½ κουτάλι του γλυκού κανέλα

½ κουτάλι του γλυκού βανίλια (προαιρετικά, μη την αντικαταστήσεις με βανιλίνη)

1 συσκευασία κρέμα γάλακτος (200 ml)

2 φύλλα ζελατίνης

Προαιρετικά για τη διακόσμηση: 1 κουτάλι του γλυκού βούτυρο, 1 κουτάλι του γλυκού ζάχαρη και 1 κοφτό κουτάλι του γλυκού κανέλα ή μέλι, καραμέλα, ξηροί καρποί και οτιδήποτε άλλο σου αρέσει!

cheesecake

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ (ή κατευθείαν στη φόρμα του cheesecake σου) βάλε όλα τα μελομακάρονα και με ένα πιρούνι λιώσε τα όσο μπορείς. Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να δέσουν. Μόλις συμβεί αυτό πάτα με το χέρι σου τη βάση του cheesecake και άσ’τη στην άκρη ή στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ κατάλληλο για μικροκυμάτων ή πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) βάλε τα φύλλα ζελατίνης με 1-2 κουτάλια της σούπας από την κρέμα γάλακτος και άσε τα να λιώσουν μαζί (στο μικροκυμάτων θες να χρησιμοποιήσεις μέτρια ισχύ για 1’ τη φορά).

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το μέλι, την κανέλα και τη βανίλια και ανακάτεψε για 1-2’ με ένα μίξερ χειρός (δε προτείνω αυγοδάρτη).

Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και χτύπα το μείγμα με το μίξερ χειρός μέχρι να δεις ότι δένει και αποκτάει κορυφές. Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε τη λιωμένη ζελατίνη και ανακάτεψε για 2-4’ ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βάλε την κρέμα σου πάνω από την έτοιμη μελομακαρονο-βάση. Αν επέλεξες να διακοσμήσεις το cheesecake σου όπως στην εικόνα, ανάμειξε σε ένα μικρό μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα (αν βλέπεις ότι η ζάχαρη δε λιώνει βάλε για 1’ στο μικροκυμάτων σε μέτρια ισχύ). Ύστερα ρίξε λίγο από το μείγμα της κανέλας σε 5-7 σημεία στην επιφάνεια της κρέμας και με ένα μαχαίρι κάνε προσεκτικά σχεδιάκια στην επιφάνεια του γλυκού.

Άσε το cheesecake να παγώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με 1 ώρα πριν το κόψεις.

Καλή απόλαυση!

Hint: Αν αποφάσισες να φτιάξεις cheesecake με κουραμπιέδες, θα χρειαστείς 2-3 κουτάλια της σούπας επιπλέον λιωμένο βούτυρο για τη βάση.

Hint 2: Για extra απόλαυση σπάσε μερικά μελομακάρονα ή κουραμπιέδες και πρόσθεσέ τα στην κρέμα λίγο πριν τη ρίξεις πάνω από τη βάση του cheesecake!