Τις Γιορτές απολαμβάνουμε να μένουμε στο σπίτι και είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν αποκτήσει τη δική τους μηχανή εσπρέσο έτσι ώστε να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ στο δικό τους χώρο.
Είτε έχετε αποφασίσει να αναλάβετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος, είτε θα δεχτείτε επισκέψεις στο σπίτι, σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνει το ερώτημα “Ποιος θα πιει καφέ;”
Αν κάποιοι καλεσμένοι σας ζητήσουν καπουτσίνο ή latte εντυπωσιάστε τους με το τέλειο αφρόγαλο με σχέδια που θα ζήλευε και ο καλύτερος barista ιταλικού Café:
Τα βασικά:
Το τέλειο αφρόγαλο γίνεται ΜΟΝΟ με πλήρες γάλα. Ξεχάστε το light γάλα ή το γάλα σόγιας. Θα κάνετε αφρόγαλο αλλά σίγουρα δεν θα έχει πλούσια, γεμάτη κρέμα.
Πριν αποφασίσετε να σερβίρετε τους καφέδες, φροντίστε να έχετε εξασκήσει πρώτα τη δεξιοτεχνία σας. Ναι, και το τέλειο αφρόγαλο χρειάζεται υπομονή και πρακτική.
Η αντιστοιχία αφρόγαλου-εσπρέσο είναι 3 δόσεις προς 1.
Καρδιά
1. Στροβιλίστε το γάλα που έχει βράσει και χτυπήστε την κανάτα έτσι ώστε να ξεφορτωθείτε τις φουσκάλες που πιθανώς να έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνεια.
2. Ρίξτε τη δόση του εσπρέσο στο φλιτζάνι.
3. Κρατήστε το φλιτζάνι στο ένα χέρι, με κλίση 45 μοιρών περίπου, κι αρχίστε να ρίχνετε από ψηλά το γάλα στοχεύοντας στη μέση του φλιτζανιού.
4. Όταν έχετε γεμίσει κατά 80% το φλιτζάνι φέρτε την κανάτα πιο κοντά στο φλιτζάνι και ρίξτε το υπόλοιπο γάλα ακριβώς στο κέντρο. Θα δείτε πως έχει δημιουργηθεί ένας κύκλος.
5. Σηκώστε την κανάτα λίγο πιο ψηλά και ρίξτε το γάλα με τρόπο που να σχηματίζει μια γραμμή που διαπερνά τον κύκλο.
Voilà! Μόλις σχηματίσατε μια καρδιά στο αφρόγαλο.
Φύλλα
Με το ίδιο αφρόγαλο (αν κάνετε καινούργιο, επανάβετε τα βήματα 1-3), μπορείτε να δώσετε ένα σχέδιο με φύλλα. Με ένα κουταλάκι δημιουργήστε 5 μικρούς κύκλους στην επιφάνεια του καφέ. Με μια βέργα ή ένα καλαμάκι διαπεράστε το μέσο των κύκλων ενώνοντας τους με μια ενιαία, κυκλική γραμμή.
Φυσικά, μπορείτε να βάλετε σελιδοδείκτη στο συγκεκριμένο άρθρο και να το επισκέπτεστε κάθε φορά που θέλετε να ετοιμάσετε έναν ξεχωριστό καφέ για εσάς ή τους δικούς σας ανθρώπους.