Τώρα είναι η ώρα να μάθεις πως θα φτιάξεις εύκολα ζεστό κρασί. Αυτή η συνταγή Gluhwein είναι ιδανική για τον χειμώνα, καθώς όχι μόνο θα ζεσταθείς αλλά θα… χαλαρώσεις κιόλας. Μόνο φρόντισε να ετοιμάσεις αρκετή ποσότητα γιατί όλοι θα θέλουν ακόμα ένα ποτήρι.
Υλικά
2 μπουκάλια ξηρό κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
2 πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κράνμπερι
10 ολόκληρα γαρίφαλα
4 αστέρια γλυκάνισου
6 ξυλάκια κανέλας
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο κρασί καθώς και τα μπαχαρικά με τα φρούτα. Τέλος, προσθέτουμε το κονιάκ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κρασί για 30 λεπτά. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να το δοκιμάσετε και να προσαρμόσετε τη γεύση του όπως για παράδειγμα αν θέλει περισσότερη ζάχαρη ή πιο πολύ κονιακ. Σερβίρουμε με ξυλάκια κανέλας, φλούδες πορτοκαλιού, αστεροειδή γλυκάνισο και cranberries.
Σερβίρετε το ζεστό κρασί γαρνιρισμένο με ξυλάκια κανέλας, φλούδα πορτοκαλιού, αστεροειδή γλυκάνισο, cranberries και πολλά άλλα!