Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα για όλα τα γούστα!

Τα χριστουγεννιάτικα μικροπράγματα είναι πάντα μια απολαυστική υπόθεση, αλλά αυτό είναι λίγο παραπάνω. Χρησιμοποιώντας τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα και το κέικ madeira για τη βάση και την αντικατάσταση του ζελέ με τροπικά φρούτα, το κάνει πλούσιο και πολυτελές. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια καλή, παχύρρευστη κρέμα και αφήστε χρόνο για να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο.

Υλικά

  • 250g κέικ Madeira, κομμένο σε κομμάτια
  • 250g χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, κομμένη σε κομμάτια
  • 100–150ml κρασί τζίντζερ (ή σέρι αν προτιμάτε)
  • 1 ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • ½ μικρός ανανάς (ή 220 g ανανά από κονσέρβα), κομμένο σε κύβους
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 300ml διπλή κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 50g αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 1 πορτοκάλι, μόνο τριμμένο ξύσμα
  • 10 marshmallows καλής ποιότητας, για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το κέικ Madeira και τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα σε μια στρώση στη βάση ενός μικροσκοπίου. Ρίξτε περίπου το μισό από το κρασί τζίντζερ (προσθέστε όσο κρασί νομίζετε ότι χρειάζεται – δεν το θέλετε τόσο μουσκεμένο που κολυμπάει το κέικ).
  2. Τοποθετήστε τις φέτες μάνγκο από πάνω και μετά προσθέστε τον ανανά. Περιχύστε με την κρέμα φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα λεία. Αν έχετε χρόνο, το αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για μερικές ώρες. Αυτό θα επιτρέψει στις γεύσεις να ενωθούν και η κρέμα να δέσει.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τη διπλή κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και από πάνω κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν και μετά περιχύνουμε την κρέμα.
  4. Διακοσμήστε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και μακριά κομμάτια από τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού. Εάν χρησιμοποιείτε τα marshmallows, τοποθετήστε το από πάνω και φρυγανίστε ελαφρά χρησιμοποιώντας έναν πυρσό σεφ.

Tips:

Για να κάνετε το ασήμαντο πιο ευχάριστο, μπορείτε να τηγανίσετε πρώτα τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα. Κόψτε το σε κομμάτια, λιώστε περίπου 75g βούτυρο σε ένα τηγάνι με 25g καστανή ζάχαρη και στη συνέχεια τηγανίστε την πουτίγκα μέχρι να γίνει τραγανή, να ροδίσει και να καραμελώσει από όλες τις πλευρές.

Καλή απόλαυση και καλές γιορτές!