Γρήγορο, γιορτινό και πολύ εύκολα τρουφάκια για τα Χριστούγεννα! Μπορείς να τα φτιάξεις και να τα πας δώρο στους φίλους σου που σε κάλεσαν να φάτε μαζί! Το τέλειο γιορτινό επιδόρπιο!
Συστατικά
- 150 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 150 γρ σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- 150 ml διπλή κρέμα
- 50 γρ ανάλατο βούτυρο
- κακάο σε σκόνη, πασπάλισμα, σκόνη λάμψης, ζάχαρη άχνη, καρύδια ψιλοκομμένα, για επικάλυψη
- λάδι χωρίς γεύση (όπως ηλίανθος), για σχηματισμό
Μέθοδος
ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μπολ βάζετε τη μαύρη σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος, στη συνέχεια βάζετε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήνετε να σιγοβράσουν. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά βάζουμε στο ψυγείο για 7 ώρες.
ΒΗΜΑ 2
Βάλτε τις επικαλύψεις σε ξεχωριστά μπολ. Για να δώσετε σχήμα στις τρούφες, τρίψτε ελαφρά τα χέρια σας με άοσμο λάδι και κυλήστε κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα τρούφας ανάμεσα στις παλάμες σας – αυτό μπορεί να γίνει ακατάστατο!
ΒΗΜΑ 3
Τυλίξτε απαλά τις τρούφες στο μπολ μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα, μετά βάλτε σε ένα κουτί και κρυώστε. Φυλάσσετε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για τρεις ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και ένα μήνα. Ξεπαγώστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Καλή επιτυχία!