Φέτος τα Χριστούγεννα πρωταγωνιστές στην κουζίνα γίνονται οι μικροί μας φίλοι και το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Προμηθευτείτε υλικά και ετοιμαστείτε για την πιο όμορφη συνταγή. Τέλος, αφήστε τον στολισμό των μπισκότων σε εκείνα καθώς θα αισθανθούν δημιουργικά και θα τα κρατήσει απασχολημένα για αρκετή ώρα.
Υλικά
2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο το μοσχοκάρυδο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα πεκάν
6 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1½ κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Για το topping
Μαρμελάδα, ζάχαρη, γλάσο, τρούφα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο ζυμώνοντας μέχρι να μαλακώσει. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια κόβουμε τα μπισκότα μας με τη βοήθεια ενός κουπ πατ σε αστέρια. Ψήνουμε για 22 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από το φούρνο περιμένοντας για 2 λεπτά μέχρι να κρυώσουν λίγο. Τέλος, μπορείτε να επικαλύψετε με ότι εσείς ή μάλλον ότι το παιδί σας επιθυμεί.