Christmas lima beans: Μια πεντανόστιμη γιορτινή συνταγή!

της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Νομίζω είναι τα πιο ελαφριά σε γεύση φασόλια που έχω δοκιμάσει! Και ενώ ξεκίνησα να πειραματίζομαι για γλυκιά παρασκευή, είπα δεν φτιάχνεις και λίγα στο φούρνο; Ε να μην τα πολυλογώ βγήκαν φανταστικά!

Υλικά:

300 γρ. φασόλια Christmas Lima από Γεώργια Γη – Georgia gi
2 καρότα
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
2-3 κ.σ. μαϊντανό και κόλιανδρο
2 κ.σ. σχινόπρασο
2 κ.σ. σέλερυ
3 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες ώριμες
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
μπαχαρικά: πιπέρι, αλάτι, κύμινο, σκόρδο σκόνη & 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Μουλιάζουμε αποβραδίς τα όσπρια για 12 ώρες και μετά τα βράζουμε για μια ώρα και τα σουρώνουμε. Εδώ φαίνεται κι η ποιότητα του οσπρίου σε μια ώρα βρασμού είναι λουκούμι!

Βήμα 2: Το μυστικό στη συνταγή αυτή είναι η σάλτσα που αποτελείται από όλα τα λαχανικά ομογενοποιημένα οπότε βγάζουμε το multi και τα πολτοποιούμε!

Βήμα 3: Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά! Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 4: Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας βάζουμε μέσα τα φασόλια, αναδεύουμε και βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.

Εαν θέλετε στο σερβίρισμα βάλτε λίγο ξύσμα λεμονιού & φρέσκο πιπέρι!

Δοκιμάστε νέες γεύσεις και νέα όσπρια!

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214