Μπισκότα τζίντζερ βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα

Εντάξει νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μπούμε σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα και επιτέλους το σπίτι να μυρίσει Χριστούγεννα. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε παρακάτω:

Υλικά

2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

3/4 φλιτζάνι βούτυρο

1/2 φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1/4 φλιτζανιού μελάσα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3 φλιτζάνια λευκά τσιπ σοκολάτας

3 κουταλιές της σούπας λάδι

Κόκκινη και πράσινη καραμέλα που λιώνει

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το λεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, τη κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο για 20 δευτερόλεπτα.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα το βούτυρο, το 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε το αυγό με τη μελάσα και τη βανίλια. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Τοποθετούμε μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για μια ώρα να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και για κάθε μπισκότο θα χρησιμοποιήσουμε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζύμη όπου θα κάνουμε μπάλα όπου θα τη κυλήσουμε μετά στην υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μπισκότο στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

 

 

Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με μια κουταλιά λάδι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως, στη συνέχεια βουτάμε το μισό μπισκότο και το αφήνουμε να στεγνώσει. Τέλος προσθέτουμε τη καραμέλα που λιώνει δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο γκι σε κάθε μπισκότο.