Ναι, έχουμε βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές. Θέλουμε πρωτότυπες και εντυπωσιακές και διαφορετικές συνταγές. Η συγκεκριμένη είναι μισή- μισή και πραγματικά δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε από τη κουζίνα σας. Είναι εκπληκτική.
Υλικά
3/4 φλιτζανιού βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια μαύρη σοκολάτα σε τσιπ
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι
Για την επικάλυψη
3/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
1 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
επιπλέον τσιπ σοκολάτας για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 25ο βαθμούς. Ψεκάζουμε ένα ταψί 9×9 με σπρέι μαγειρέματος και τοποθετούμε μια λαδόκολλα ενώ ψεκάζουμε ξανά. Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τα τσιπ σοκολάτας για 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε ξανά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μαζί με το μείγμα της ζάχαρης. Τοποθετούμε και το σοκολατένιο μείγμα στο μπολ και ανακατεύουμε.Ψήνουμε το μείγμα για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει λίγο ώστε να προσθέσουμε το λευκό στρώμα ζύμης μπισκότων.
Για τη λευκή ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια ανακατεύοντας ξανά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ενώ τέλος τοποθετούμε τα τσιπς σοκολάτας ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Η ζύμη είναι έτοιμη για να τοποθετηθεί πάνω από το brownies. Επιπλέον, προσθέτουμε τα έξτρα τσιπ σοκολάτας για γαρνιτούρα. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.