Απίθανη συνταγή για λαχταριστά GIngerBread Cookies!

Αυτά τα αξιολάτρευτα cupcakes είναι η τέλεια συνταγή για τα Χριστούγεννα. Είναι τόσο γευστικά και συνοδεύουν τον καφέ με τον πιο όμορφο τρόπο. Μόνο φτιάξε διπλή δόση γιατί σίγουρα δεν θα περισσέψουν μέχρι τις γιορτές.

Υλικά

  • Για τα μπισκοτάκια
  • 280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Λίγο αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι (90 g) μελάσα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι (110 g) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζανιού (150 γρ.) καστανή ζάχαρη

Για το γλάσο

  • 2 φλιτζάνια (240 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρέγκα σε σκόνη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα

Για τα cupcakes

  • 1 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας (205 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλεσμένο με κουτάλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι (125 g) μελάσα
  • 1/2 φλιτζάνι (120 ml) βουτυρόγαλα
  • 1/2 φλιτζάνι (100 g) συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι (110 g) ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την κρέμα
  • 226gr Philadelphia πλήρες τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι (100g) ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φλιτζάνια (450 g) ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Λίγο αλάτι

Για τα μπισκότα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε ελαφρά την μελάσα με το αυγό και το αφήνουμε στην άκρη. Με τη βοήθεια ενός μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τη μελάσα ανακατεύοντας ξανά και τέλος ρίχνουμε και το μείγμα από το πρώτο μπολ ανακατεύοντας πάλι. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τα cupcakes.

Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το βουτυρόγαλα και τη μελάσα και το αφήνουμε στην άκρη. Με το ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε απαλά την κρέμα με το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά με τη βανίλια. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 12 θήκες για cupcakes μέχρι τα ¾ και ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Όσο κρυώνουν τα cupcakes ελέγχουμε τη ζύμη των μπισκότων αν είναι σφιχτή είναι έτοιμα, αν όχι τότε πρέπει να το αφήσουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ακόμα. Όταν είναι έτομα, ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Για το γλάσο

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με τη σκόνη μαρέγκας. Ανακατεύουμε μαζί με μια κουταλιά της σούπας γάλα μέχρι να αποκτήσει μια κολλώδη υφή. Γεμίζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα μας.

Για την κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα τυριού με το βούτυρο σε ένα μίξερ. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη τη φορά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Σειρά έχει η βανίλια και το αλάτι. Διακοσμούμε με περιστροφικές κινήσεις το cupcake και προσθέτουμε τα μπισκότα που φτιάξαμε.