Αλμυρό cheesecake με μανιτάρια

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θέλει διαφορετικότητα και νόστιμες συνταγές που δεν θα μοιάζουν με κανένα άλλο τραπέζι. Ένα είναι σίγουρο με την παρακάτω συνταγή θα εντυπωσιάσεις.

Υλικά

1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για το εσωτερικό
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κιλό μανιτάρια Portobello ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ​​θυμάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Μερικά κράκερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το βούτυρο και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρύδια. Τέλος, τοποθετούμε το θυμάρι, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι, έπειτα αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά και τοποθετούμε το μείγμα στο μείγμα με τα μανιτάρια. Τέλος, απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.