Όσο τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο, τόσο τα γλυκά στο σπίτι θα πληθαίνουν. Και τα κέικ αλλά και οι… τούρτες θα έχουν σίγουρα την τιμητική τους. Γνωρίζετε όμως να τα κόβετε σωστά; Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές που αργότερα θα σας φανούν χρήσιμες και στην περίπτωση της… πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.
Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς σήμερα λοιπόν… Το ότι ο τρόπος που κόβουμε ένα στρογγυλό κέικ (ή μία… τούρτα αν προτιμάτε) εδώ και τόσα χρόνια (ξέρετε αυτός ο “παραδοσιακός” που κόβεις ένα “τριγωνικό” κομμάτι και αφήνεις το υπόλοιπο) είναι λάθος! Κι αυτό γιατί αφήνει, στη συνέχεια, ακάλυπτο ένα μέρος του, με αποτέλεσμα να μην παραμένει όσο φρέσκο θα μπορούσε…
Και ποιος είναι ο σωστός τρόπος, λοιπόν; Σύμφωνα με τον Numberphile και την…“επιστημονική” μέθοδο που εξηγεί μέσω Youtube, ο ακόλουθος:
– Κόψτε μία ολόκληρη λωρίδα από το μέσο του κέικ, δημιουργώντας δύο τομές από άκρη σε άκρη του.
– Σπρώξτε τα δύο μισά του κέικ, ώστε να ενωθούν και πάλι, και κρατήστε τα μαζί με ένα λαστιχάκι.
– …(εχμμμ) ετοιμαστείτε να φάτε το κομμάτι που κόψατε!
– Συνεχίστε την επόμενη φορά που θέλετε να φάτε κέικ, κόβοντας μία ακόμη μερίδα, με τον ακόλουθο τρόπο.
Η μέθοδος αυτή επιτρέπει στο κέικ να παραμένει σε καλύτερη κατάσταση, καθώς δεν εκθέτει το εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να μην ξεραίνεται, να παραμένει πιο φρέσκο και πιο απολαυστικό.
Καλή σας όρεξη!
Το άρθρο είναι της Χριστίνας Κιτσάτη και το βρήκαμε στο digitallife.gr