Η Αθήνα έχει μια περίεργη γοητεία. Ειδικά όταν νυχτώνει, μεταμορφώνεται σε μια άλλη πόλη. Επειδή λοιπόν λατρεύουμε το κέντρο της πρωτεύουσας, ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς είναι εκείνος που μας επιτρέπει να κοιτάζουμε τα φώτα της πόλης από ψηλά και να έχουμε σε πρώτο πλάνο την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Ο προορισμός αυτός βρίσκεται στον 8ο όροφο του Radisson Blu Park Hotel, στο rooftop restaurant-bar, St’Astra.
Φέτος στην κουζίνα του βραβευμένου trendy εστιατορίου είναι ο chef Γιάννης Λιόκας, με θητεία σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Χρησιμοποιεί ποιοτικές πρώτες ύλες και υψηλού επιπέδου τεχνικές μαγειρικής και δημιουργεί «αστεράτα» πιάτα από τη μεσογειακή και μοντέρνα διεθνή κουζίνα αλλά και ευφάνταστα γλυκά όπως ο χριστουγεννιάτικος κορμός με bitter σοκολάτα και σoς αλμυρής καραμέλας που ετοίμασαν για την επίσκεψη μας.
Εκτός από πιάτα όπως λαυράκι με πουρέ αγκινάρας, μαύρο ταραμά και confit τομάτας ή πανσέτα μαγειρεμένη με soya ginger, πουρέ και chips από λευκά καρότα, χτένια με πούδρα nori, πουρέ από κουνουπίδι αρωματισμένο με κάρυ, ταρτάρ από κουνουπίδι και αχινός…
…και λαχταριστά γλυκά, μια επανάληψη για όσους δεν χόρτασαν τις προηγούμενες φωτογραφίες:
Οι λάτρεις του sushi θα βρουν στο St’Astra το πιο πανοραμικό sushi bar της πόλης με κλασικά αλλά και ιδιαίτερα sushi selections – πάντα σε λογικές τιμές – από τον Sushi Chef Eric De Leon.
Η “ουράνια” εμπειρία του St’Astra συμπληρώνεται με τα cocktails απ’ όλο τον κόσμο αλλά και την ethnic-funky jazz μουσική που δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα σε σκηνικό lounge με θέα τη φωτισμένη πόλη.
Αν αναζητάτε μια ξεχωριστή εμπειρία για τις φετινές γιορτές δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον 8ο όροφο του Radisson Blu Park Hotel και να απολαύσετε το μοναδικό χριστουγεννιάτικο μενού που έχει ετοιμάσει το St’Astra:
Christmas Menu (24/12/2014)
Aperitif & Amuse bouche
***
Βελουτέ κολοκύθας αρωματισμένη με πορτοκάλι, ginger και καραβίδα σωτέ
***
Σολομός αργοψημένος στους 45ο με σάλτσα Thai, σωτέ σπανάκι, αρωματικά βότανα και αφρό wasabi
***
Χειμωνιάτικες ρίζες λαχανικών με ποσέ μπακαλιάρο σε ελαιόλαδο και βινεγκρέτ yuzu-truffle
***
Ιβηρικό χοιρινό με αρωματική σάλτσα από πορτοκάλι και κάρδαμο πούρε από λευκά και κόκκινα καρότα και πίκλες σιναπιού
***
Pre-dessert Mont Blanc
***
Millefeuille με μους Bitter σοκολάτας, φύλλα Βηρυτού, Butterscotch και carpaccio ανανά με saffron
Μπουκιές από μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Καφές & Mignardises
Τιμή ανά άτομο: 80
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Radisson Blu Park Hotel διαθέτει δωρεάν parking εντός ξενοδοχείου για τους πελάτες του εστιατορίου, και ο χώρος του rooftop restaurant-bar ενδείκνυται για για prive parties αλλά και celebration events.
Φέτος το χειμώνα μεταφερθείτε σε ένα γαστρονομικό ουρανό και βιώστε “αστεράτες” εμπειρίες.
Radisson Blu Park Hotel , Athens
Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, Τηλ. 210-8894500
info@rbathenspark.com