Το απόλυτο cocktail των Χριστουγέννων το δοκιμάσαμε από τον Άλκη Βλάχο και πραγματικά το λατρέψαμε! Όση ώρα ετοίμαζε το υπέροχο cocktail του μας είπε μερικά λόγια για εκείνον: «Ξεκίνησα πριν 7 χρόνια σε διάφορα μπαρ της Κέρκυρας. Το 2014 Κατέβηκα Αθήνα και παρακολούθησα τα σεμινάρια της Bar Academy. Δούλεψα σε μαγαζί από Γλυφάδα Πειραιά Kέντρο μέχρι και Βόρεια Προάστεια. Τα τελευταία 2 χρόνια είμαι μεταξύ Αθήνας και Μεσσηνίας(Costa Navarino).
Ας περάσουμε λοιπό στα υλικά του cocktail
Υλικά
500 γραμμάρια καθαρισμένες ελιές καλαμών
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 λεμόνια
4 λάιμ
700ml homerikon mastiha
2 πρεζες Εστραγκόν
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την μαρμελάδα χρησιμοποιούμε 500 γραμμάρια καθαρισμένες ελιές καλαμών και 300 γραμμάρια ζάχαρη. Το αφήνουμε για 2 ώρες να βγάλει τους χυμούς που έχει η ελιά με την διαδικασία της ώσμωσης. Μετά βράζουμε το μίγμα μας σε σιγανή φωτιά. Δεν θέλουμε να βράσει απλά αλλά να ομογενοποιηθεί. Καθώς φτιάχνουμε την μαρμελάδα πατάμε με ενα κουτάλι την ελιά έτσι ώστε να λιώσει και να μην έχει κομμάτια. Όταν το μείγμα ας είναι έτοιμο παίρνουμε από 4 λεμόνια και 4 λάιμ το ξύσμα τους και στην συνέχεια τον χυμό τους και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Για την μαστίχα με το Εστραγκόν θέλουμε μια μαστίχα 700ml homerikon mastiha και 2 πρεζες Εστραγκόν τις οποίες τοποθετούμε μέσα στην μαστίχα. Αφού το αφήσουμε να δώσει αρώματα και χρώμα στην μαστίχα μας διπλό σουρώνουμε και απολαμβάνουμε