Νορβηγικά τσουρεκάκια: Πώς να φτιάξεις το πιο απολαυστικό γλυκό

Το σπίτι θα μυρίσει made in Norway με τα Skillingsboller!

Υλικά

125 γρ βούτυρο
600 ml γαλα
50 γρ μαγιά
125 γρ ζαχαρη
1 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη ή κοπανισμένο

Γέμιση

Βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη
Κανέλα

Οδηγίες

Ζέστανε το γάλα και μέσα λιώσε το βούτυρο. Πρόσεξε να μην βράσει, να έχει τη θερμοκρασία του δέρματος περίπου.

Λιώσε μέσα την μαγιά.

Ανακάτεψε σε μεγάλο μπολ τη ζάχαρη και το αλεύρι (μην βάλεις κατευθείαν όλο το αλεύρι, ίσως να μην χρειαστεί, να μην γίνει δηλ υπερβολικά σφιχτή) και προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου.

Ζύμωσε καλά και άστο σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.

Άνοιξε φύλλο πάχους 1/2 cm και άπλωσε σ’ όλη την επιφάνεια βούτυρο, μετά κανέλα και ζάχαρη.

Πιάσε την μια μεριά του φύλλου και το τύλιξε την σαν σαλιγκάρι μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά.

Μ’ ένα μαχαίρι κόψε φέτες 2-3 cm.

Τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζεις με λίγη ζάχαρη.

Ψήνεις στους 225°C για 12-15 λεπτά, να ροδίσουν λίγο από πάνω.