Τα Χριστούγεννα μας αρέσουν πολύ, όπως και όλες οι γιορτινές λιχουδιές.
Εκτός όμως από τα κλασικά γλυκά, μία ωραία ιδέα είναι να φτιάξεις cupcakes που θα τα στολίσεις με σαντιγί, ζαχαρόπαστα και χρωματιστά toppings.
Εμείς σου παρουσιάζουμε πρωτότυπα σχέδια και μία γευστική συνταγή για κεκάκια-χριστουγεννιάτικα δεντράκια.
Υλικά για τα κεκάκια:
- 150 γρ. μαλακό βούτυρο
- 150 γρ. κρυσταλλική άχνη
- 3 αυγά (χτυπημένα)
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας γάλα
Υλικά για το frosting:
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας γάλα
- Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για τη διακόσμηση:
- Χρωματιστά ζαχαρωτά αστεράκια
- Χρωματιστή τρούφα
- Καραμελάκια
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 160-180 βαθμούς.
2. Ανακάτεψε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη (για τα κεκάκια) μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και ομοιόμορφο σαν αφρός.
3. Άρχισε να ρίχνεις τα χτυπημένα αυγά και το αλεύρι εναλλάξ στο μείγμα. Τέλος, πρόσθεσε τη βανίλια και το γάλα και συνέχισε να ανακατεύεις.
4. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, γέμισε 12 θήκες για κεκάκια.
5. Ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα στην επιφάνεια. Βγάλε τα κεκάκια από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
6. Για την επικάλυψη άρχισε να ανακατεύεις σε ένα μπολ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Πρόσθεσε τη βανίλια, το γάλα και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και κρεμώδες.
7. Τέλος, πρόσθεσε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
8. Μόλις κρυώσουν τα κεκάκια, βάλε το frosting σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και τοποθέτησέ το στην επιφάνειά τους, σχηματίζοντας χριστουγεννιάτικα δεντράκια.
9. Διακόσμησε με τη χρωματιστή τρούφα και τα ζαχαρωτά αστεράκια.