Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ

Και ποιος δεν λατρεύει τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μπισκότων; Ειδικά αν τις απολαμβάνεις με μια κούπα ζεστή σοκολάτα η μέρα σου δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη.

Υλικά

2 φλιτζάνια Βούτυρο
3 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
3 αυγά
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 ½ κουταλάκια  μαγειρική σόδα
2 ½ κουταλάκι γαρίφαλο
2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κ.γ. τζίντζερ
6 φλιτζάνια αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε για λίγη ώρα τη ζύμη να φουσκώσει και στη συνέχεια δημιουργούμε μπαλάκια τα οποία θα απλώσουμε και στη συνέχεια θα πατήσουμε με τη παλάμη μας σε ένα καλά λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 300 βαθμούς για 10 λεπτά. Σκοπός είναι το μπισκότο να είναι μαστιχωτό αλλά και υγρό εσωτερικά. Για να προσθέσουμε τις νιφάδες χιονιού θα πρέπει να λιώσουμε λευκή σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια να τη τοποθετήσουμε μέσα σε ένα polybag όπου θα κάνουμε μια τρύπα στην άκρη του και στη συνέχεια θα σχεδιάσουμε μια νιφάδα στην κορυφή κάθε μπισκότου.