Άλλη μια δύσκολη μέρα στη δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει αλλά ποιος νοιάζεται όταν η μέρα του ξεκινάει τόσο γλυκά με την παρακάτω συνταγή; Ω ναι, είναι ιδανική για κέρασμα ή για πρωινό. Ότι εσύ επιθυμείς γιατί όπως έχουμε πει η σοκολάτα δεν έχει ωράριο.
Υλικά
2/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 Κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζάνι τριμμένα φουντούκια
1/2 φλυτζάνι Nutella
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη βανίλια και το αλάτι. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για μια περίπου ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και σε μια λαδόκολλα πλάθουμε σε μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ όπου έχουμε τοποθετήσει τα ασπράδια και στη συνέχεια τα βουτάμε μέσα στα φουντούκια. Τέλος, τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα και με τον αντίχειρα μας πατάμε το κέντρο κάθε μπάλας. Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε τη nutella για 20 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και μόλις είναι έτοιμες οι φωλιές τοποθετούμε με ένα κουτάλι στο κέντρο λίγη nutella.