Γεμιστές πατάτες με τσένταρ

Πόσο πιο ωραίο να γίνει το μεσημεριανό σου; Μόνο αν δοκιμάσεις τις παρακάτω γεμιστές πατάτες που θα σε εντυπωσιάσουν. Όχι φυσικά μόνο εσένα αλλά όλη την παρέα. Φτιάχνονται πάρα πολύ γρήγορα και είναι αρκετά εντυπωσιακές.

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3/4 φλυτζανιού τριμμένο τσένταρ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Ψήνουμε τις πατάτες και τη γλυκοπατάτα για 30 λεπτά, κοιτάζουμε εάν έχουν μαλακώσει με ένα πιρούνι αν όχι ψήνουμε για λίγο περισσότερο και στη συνέχεια της αφαιρούμε μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς. Ξεφλουδίζουμε τη γλυκοπατάτα και σε ένα μπολ βάζουμε όλη τη γέμιση πατώντας με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές. Κόβουμε μια μικρή φέτα από τις πατάτες κατά μήκος και αφαιρούμε το περισσότερο εσωτερικό τοποθετώντας το σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ κρέμα γάλακτος και βούτυρο και το ανακατεύουμε λιώνοντας το με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια και το τσένταρ καθώς και το αλάτι με το πιπέρι και τέλος προσθέτουμε το εσωτερικό της γλυκοπατάτας. Βουρτσίζουμε το εσωτερικό της κάθε πατάτας με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα πατάτας. Προσθέτουμε λίγο τσένταρ ακόμα για την κορυφή. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.