Χριστουγεννιάτικο κέρασμα για τους λάτρεις της σοκολάτας! Αυτά τα εορταστικά μπράουνι είναι φτιαγμένα με κράνμπερι εμποτισμένα με κονιάκ, πεκάν και ανάμεικτα μπαχαρικά.
Συστατικά
- 30 ml κονιάκ
- 100gr αποξηραμένα cranberries
- 300gr μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
- 200gr βούτυρο
- 4 αυγά ελευθέρας βοσκής
- 300gr ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάδο
- 200gr απλό αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο μπαχαρικό
- 100gr πεκάν, χοντροκομμένα
- ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180Cκαι στρώνουμε μια φόρμα 30x20cm με λαδόκολλα.
- Ζεσταίνουμε απαλά το κονιάκ και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κράνμπερι και αφήνουμε να μουλιάσουν όσο ετοιμάζουμε το μείγμα του μπράουνι.
- Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Χτυπάμε το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου στα αυγά και μετά ρίχνουμε απαλά το αλεύρι, το ανάμεικτο μπαχαρικό, τα πεκάν, τα κράνμπερι και το κονιάκ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Αδειάζουμε στην προετοιμασμένη φόρμα, λειαίνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το μπράουνι στην αφή.
- Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλές γιορτές!