Λαχανάκια Βρυξελλών με πανσέτα: Μια πολύ γρήγορη συνταγή για τις γιορτές!

Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για side στο γιορτινό τραπέζι. Με την προσθήκη της πανσέτας ακόμα και αυτός που μισεί τα λαχανάκια δεν υπάρχει περίπτωση να μην υποκύψει.

Συστατικά

  • Αλάτι
  • 900g λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα και με αραιά φύλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 225 g πανσέτα, κομμένη σε κύβους

Μέθοδος

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανάκια. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τους κύβους της πανσέτας και τηγανίστε για 5-7 λεπτά ή μέχρι η πανσέτα να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
  3. Προσθέστε τα στραγγισμένα λαχανάκια και ανακατέψτε μαζί να ζεσταθούν. Σερβίρετε αμέσως.

Καλές γιορτές!