Τούρτα Ferrero Rocher

In Συνταγές by Αγγελική Νόστη

Ακόμα δεν έχεις αποφασίσει να την φτιάξεις για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι;

Υλικά

Για το παντεσπάνι
7 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φουντούκια
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για τη κρέμα
300 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
2¼ φλιτζάνια chips σοκολάτας
½ κούπα Nutella
Για την κορυφή
1.5 φλιτζάνι γκοφρέτες σπασμένες
10 Ferrero Rocher
¾ φλιτζάνια φουντούκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και χρησιμοποιώντας 2 ταψάκια ίδιου μεγέθους τα αλείφουμε με βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας πάντα και το πρώτο μείγμα. Χωρίζουμε ομοιόμορφα στα 2 ταψάκια και ψήνουμε μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή και στα δύο.

Μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι λιώνουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με τη nutella και το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια πάνω από το ένα παντεσπάνι και αφού το έχουμε αφαιρέσει από το ταψί απλώνουμε τη κρέμα ενώ ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπάνι βάζοντας πάλι από πάνω κρέμα.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα φουντούκια με τη τριμμένη γκοφρέτα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα όλα τα πλαινά. Τέλος, τοποθετούμε τα Ferrero Rocher στη κορυφή και είμαστε έτοιμοι.