Λικέρ Ρόδι: ένα γλυκό “DIY” δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Η Facebook φίλη μας, Βίκυ Μπίστα μας έστειλε μια συνταγή για Λικέρ Ρόδι, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε και να το δωρίσετε στα αγαπημένα σας άτομα ενόψει των γιορτών.

Ακολουθεί η συνταγή:

Προετοιμασία:

Βασική αναλογία:
1 φλυντζ. σπόροι ροδιού
1 φλυντζ. κονιάκ
1 φλυντζ. ζάχαρη


Αρωματικά μπαχαρικά:
(για 4 φλυν.σπόρους ροδιού)
2 ξύλα κανέλας
3 σπόροι γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

  1. Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι.
  2. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  4. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
  6. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.
  7. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε απο χαρτί καφέ φίλτρου.
  8. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!

Άντε! Καλή επιτυχία! ;)