Το πιο σοκολατένιο cheesecake

Μια ονειρεμένη συνταγή για να αλλάξει  τον τρόπο που σκέφτεστε το cheesecake.

Υλικά

Βάση:
1 1/4 φλυτζάνι αλεύρι
1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι γλυκαντικό
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση:
280γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
350 γρ τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι γλυκαντικό
1/2 φλιτζάνι άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
2 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο

Επικάλυψη:

3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι άχνη
40 γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για τη βάση:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη σκόνη και τις γλυκαντικές ουσίες. Ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο και πιέζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ψήνοντας για 12 λεπτά.

Για τη γέμιση:Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και σιγά σιγά προσθέτουμε το γλυκαντικό, την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Έπειτα ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά. Με το λιωμένο βούτυρο που έχει περισσέψει απλώνουμε στο ταψί με προσοχή ώστε να μην ακουμπήσουμε την βάση και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 60 λεπτά και έπειτα το αφαιρούμε αφήνοντας το να κρυώσει 15 λεπτά. Αφού κρυώσει αφαιρούμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Για την επικάλυψη:Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος με το γλυκαντικό και τη ζάχαρη άχνη. Μόλις σιγοβράζει προσθέτουμε τη βανίλια και τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα πάνω από το cheesecake και το αφήνουμε μέχρι να πήξει.

Previous ArticleNext Article

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *