Πεντανόστιμο σοκολατένιο τοστ!

Πραγματικά σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να ξεκινήσει γλυκά η ημέρα σας;

Υλικά

 

Για τις αυγόφετες

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2-4 κουταλιές της σούπας μείγμα κακάο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 8 χοντρές φέτες ψωμί

 

Για τη Ganache

  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο σκόνη εσπρέσο

 

Για το topping

  • σαντιγί
  • marshmallows
  • Καρύδια

 

Εκτέλεση

Για τη Ganache

Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων τοποθετούμε σε ένα μπολ τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη σοκολάτα για 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο και στη συνέχεια προσθετουμε τον καφέ. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά στη κατάψυξη.

Για τις αυγοφέτες

Τοποθετούμε το γάλα για 3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να είναι ζεστο, προσθέτουμε το μείγμα κακάο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σε ένα ταψί χτυπάμε τα αυγά και τη βανίλια με το αλάτι. Απλώνουμε τη ganache στα 4 τοστ και στη συνέχεια τοποθετούμε τα σάντουιτς στο καυτό μείγμα των αυγών με το κακάο ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο και 15 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με βούτυρο και τηγανίζουμε το ψωμί μέχρι να είναι τραγανό. Σερβίρουμε αμέσως με κρέμα σαντιγί, καρύδια και marsmallows περιχύνοντας με την υπόλοιπη ganache που έχει περισσέψει.

Previous ArticleNext Article

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *