Τα πιο σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα Χριστούγεννα η δίαιτα δεν υπάρχει στο πρόγραμμα γι αυτό και σου παρουσιάζουμε αυτή την υπέροχη συνταγή για σοκολατένια μπισκότα.

Υλικά

Για τα μπισκότα

1/2 κούπα βούτυρο
340γρ μαύρη σοκολάτα
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/4 φλιτζάνια καφέ ζάχαρη
3 αυγά
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση 

25 marshmallows

Για το γλάσο 
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας συχνά και μόλις λιώσει το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη στη κατάψυξη για μια ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι δημιουργούμε μικρές μπάλες κάνοντας μια τρύπουλα με το μεγάλο μας δάχτυλο στο κέντρο της μπάλας ώστε να τοποθετήσουμε μέσα τα marshmallows αργότερα. Ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά.

Μέχρι τα μπισκότα να ψηθούν κόβουμε τα marshmallows στη μέση και τα τοποθετούμε μέσα στη τρυπούλα όπου έχουμε ανοίξει στο μπισκότο. Ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και παράλληλα μέχρι να κρυώσουν φτιάχνουμε το μείγμα για το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε με το γλάσο τα μπισκότα και σερβίρουμε.