Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα κανέλας πιο εύκολα από ποτέ με μία κουζινομηχανή της Sencor!

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και οι ώρες που θα περάσετε στην κουζίνα είναι αρκετές, όμως ευχάριστες. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και λοιπές λιχουδιές, που θα ετοιμάσετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ψάχνετε με τις ώρες συνταγές για να εντυπωσιάσετε γνωστούς και φίλους και να κάνετε το κάτι διαφορετικό.

Το ίδιο κάναμε κι εμείς και, μπαίνοντας στο ohmydeerblog, βρήκαμε αυτό που ψάχναμε. Σοκολατένια μπισκότα με μία δόση κανέλας, ίσα για τη χριστουγεννιάτικη αίσθηση.

Τα λιμπίζεστε; Δείτε και πώς θα τα φτιάξετε!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Υ Λ Ι Κ Α
(για 18 μεσαία- μεγάλα μπισκότα)

ΜΠΙΣΚΟΤΑ
150 γραμ. βούτυρο μαλακό
100 γραμ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
300 γραμ. αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
μία πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα

Royal Icing
1 κούπα ζάχαρη άχνη
¾ του κουταλιού σκόνη ασπραδιού
2- 2 ½ κουταλιές νερό

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε πολύ καλά με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Έπειτα, προσθέστε το αυγό και ξαναχτυπήστε καλά. Κοσκινίστε στον κάδο το αλεύρι και το κακάο και στη συνέχεια το αλάτι, την κανέλα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μία μπαλίτσα! Η ζύμη είναι απλά υπέροχη. Ξεκολλάει απίστευτα. Τυλίξτε τη με μία μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, αλευρώστε την επιφάνεια στην οποία θα εργαστείτε και ανοίξτε με ένα πλάστη τη ζύμη σε πάχος 5-7 χιλιοστά. Κόψτε με το κουπ πατ της επιλογής σας σχήματα. Απλώστε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10-12 λεπτά, ίσα να ροδίσει το κάτω μέρος. Όταν τα βγάλετε θα είναι λίγο μαλακά αλλά με την ώρα θα σταθεροποιηθούν. Βέβαια θα συνεχίσουν να είναι μαλακά και γι’ αυτό το λόγο συνηθίζουμε να τα βγάζουμε λίγο πιο νωρίς. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν τα διακοσμήσετε!

ROYAL ICING
Αδειάστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε πολύ καλά με το σύρμα. Δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικά ρευστό. Τοποθετήστε το icing σε μία σακούλα κορνέ με πολύ μικρή μύτη. Ζωγραφίστε με το γλάσο τα σχέδια που επιθυμείτε στα κρύα μπισκότα.

Η Sencor STM 7873VT θα σας λύσει τα χέρια σε συνταγές σαν αυτή!

Ποια είναι, όμως, η ιδανική αγορά που θα σας διευκολύνει στο έπακρο να τα ετοιμάσετε όλα αυτά – ακόμη κι αν δεν είστε master chef; Φυσικά, μία κουζινομηχανή.

Η πρόταση της SencorSTM 7873VT, που σας προτείνουμε, είναι η τέλεια επιλογή για κάθε λογής λιχουδιές, όπως και για αυτά τα φανταστικά μπισκότα που φτιάξαμε. Παλιότερα όλες τις ζύμες για μπισκότα τις φτιάχναμε στο χέρι, οπότε η κουζινομηχανή μας έλυσε τα χέρια. Η ζάχαρη με το βούτυρο χτυπήθηκαν όπως έπρεπε, αφράτεψαν τόσο πολύ που έγιναν σαν σύννεφο. Με την προσθήκη των υπόλοιπων υλικών η ζύμη έγινε απίστευτη.

Η Sencor STM 7873VT διαθέτει εξαιρετικά ισχυρό μοτέρ 1000W με 6 χρόνια εγγύηση, ανοξείδωτο μπολ 4,5 λίτρων και περιστροφικό διακόπτη ταχύτητας με οκτώ επίπεδα λειτουργίας. Έρχεται με οθόνη LED με ένδειξη χρόνου λειτουργίας και αντίστροφης μέτρησης, καθώς και ανθεκτική, πλήρως μεταλλική, μονάδα με μεταλλικά εξαρτήματα.

Επιπλέον, θα σας βολέψει ιδιαίτερα και με τα αξεσουάρ της. Συγκεκριμένα, διαθέτει ανοξείδωτα μπολ τριών και 4,5 λίτρων, μπλέντερ Tritan 1,5 l, κρεατομηχανή για χοντρή και λεπτή άλεση, τρία εξαρτήματα για ζύμωση, χτύπημα και ελαφριές ζύμες, επιστόμιο για λουκάνικα σε δύο διαμέτρους, καθώς και κουπάτ μπισκότων.

Ιδανική πρόταση για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας και για ένα σπίτι, γιορτινό, γεμάτο ωραίες μυρωδιές και λαχταριστές λιχουδιές.

Previous ArticleNext Article