Αλμυρή πίτα με αλλαντικά και κουνουπίδι

Ακόμα ψάχνεις τι θα φτιάξεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Αυτή η συνταγή είναι η τέλεια ιδέα!

Υλικά

1 μικρό κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για τη γέμιση

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα ή τσένταρ
Ζαμπόν, πεπερόνι, σαλάμι ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό θέλεις
Τριμμένη παρμεζάνα και ρίγανη για γεύση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετούμε το ράφι στη μέση. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και λίγο λάδι και το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 8 λεπτά. Μεταφέρουμε το πουρέ από το κουνουπίδι σε ένα μπολ και προσθέτουμε  αυγό, μοτσαρέλα, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά τουλάχιστον. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί και τα αλλαντικά. Αφαιρούμε τη μισή πλευρά προσεχτικά και τη τοποθετούμε από πάνω από την υπόλοιπη γέμιση. Τέλος, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ρίγανη και ψήνουμε στον φούρνο για 12 λεπτά.