Χριστούγεννα και κατοικίδιο πάνε μαζί

In Xmas Spirit by Γιάννης Νικολάου

Φυσικά δεν πρόκειται να μιλήσουμε για την μαγεία να χαρίζουμε τα Χριστούγεννα κάποιο κατοικίδιο αλλά πως τα Χριστούγεννα θα αποφύγετε τραγελαφικά επεισόδια που μπορεί να σας κοστίσουν.

1o Πρόβλημα – Ο σκύλος πηδά πάνω στους καλεσμένους, αγριεύει σε κάποιους ή «αγαπάει πολύ» έναν καλεσμένο

Θα είναι προτιμότερο να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας ώστε να γυρίζουν πλάτη στο κατοικίδιο σας και να μη του δώσουν σημασία μέχρι να ηρεμήσει. Φυσικά θα πρέπει να τον επιβραβεύσετε αν κάτσει ήσυχος.

2o Πρόβλημα – Ο ζητιάνος

Ζητήστε την ώρα που καθίσετε στο τραπέζι κανένας από τους καλεσμένους σας να μη δώσει σημασία στον σκύλο όπου κάθετε δίπλα του και επίμονα κλαίει ζητώντας φαγητό. Θα ήταν μια άριστη ιδέα αν φέρετε το πιάτο του στο σημείο όπου τρώτε και εσείς άλλωστε και εκείνος είναι μέρος της οικογένειας σωστά;

3ο Πρόβλημα – Η μάχη με το δέντρο

Για όσους δεν έχετε στολίσει ακόμα η διαδικασία είναι τουλάχιστον επώδυνη με τις γάτες να ανεβαίνουν στις κορυφές ή να δοκιμάζουν ότι μπορούν να βρουν από χρυσόσκονη μέχρι τα κλαδιά του δέντρου ή ακόμα και καλώδια. Τοποθετήστε τα καλώδια σε ένα μέρος όπου δεν θα μπορούν να τα φτάσουν ή καλύψτε τα προκειμένου να αποφύγετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Επιπλέον κατά τη διάρκεια στολισμού μη ξεχνάτε να επιβραβεύετε το κατοικίδιο που βρίσκεται μακριά από το δέντρο προσφέροντας κάποια λιχουδιά ή ένα παιχνίδι.