Κοτόπουλο με σάλτσα τομάτας και μοτσαρέλα

In Συνταγές by Αγγελική Νόστη

Θέλεις κάτι ελαφρύ για το εορταστικό τραπέζι; Επίσης κάποιοι από την παρέα λατρεύουν το κοτόπουλο και θέλεις να τους ευχαριστήσεις; Αυτή είναι η συνταγή που θα αγαπήσεις.

Υλικά

5 μεγάλα κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας πάστα τομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου (έξτρα)
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζωμό λαχανικών
10 λεπτές φέτες μοτσαρέλα
1 χυμό τομάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάμε το αυγό, το σκόρδο και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο χτυπάμε τη φρυγανιά με το βασιλικό και τη παρμεζάνα. Απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω στο ταψί και στη συνέχεια τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας πάστα τομάτας στη πάνω πλευρά του κάθε φιλέτου, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, σκόρδο σε σκόνη και το ζωμό λαχανικών σε σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε μια φέτα μοτσαρέλα και το στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι. τοποθετούμε κάθε κομμάτι από το κοτόπουλο στο μείγμα με το αυγό και στη συνέχεια στο μπολ με τη φρυγανιά 2 φορές το κάθε κομμάτι και στη συνέχεια τηγανίζουμε για 5 λεπτά. Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό τομάτας. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά.