Κέικ με Ferrero Rocher

In Συνταγές by Αγγελική Νόστη

Αν κάνεις αυτή τη συνταγή ένα είναι σίγουρο, όλοι σου οι καλεσμένοι θα πουν πως τους κακομαθαίνεις.

Υλικά

5 Αυγά
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
3/4 φλιτζάνια θρυμματισμένα ψημένα φουντούκια
1 1/2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο
360ml ζαχαρούχο γάλα
1 φλυτζάνι Nutella
1 φλιτζάνι θρυμματισμένα Φουντούκια
1/2 φλιτζάνια Κρέμα Γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο γάλα
20 Ferrero rocher
112 gr τσιπ σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο στο πρώτο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε 3/4 θρυμματισμένα φουντούκια και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ψήνοντας για 12 λεπτά. Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο και το τοποθετούμε σε μια πετσέτα κουζίνας. Στη συνέχεια με αργές κινήσεις κάνουμε ένα ρολό αφού πρώτα έχουμε προσθέσει την κρέμα εσωτερικά όπως περιγράφεται παρακάτω.

Σε ένα μιξερ χτυπάμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα με τη nutella ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος με το συμπυκνωμένο γάλα και τα υπόλοιπα φουντούκια και απλώνουμε το μείγμα στο εσωτερικό του κεικ αλλά μόνο τα 3/4 της κρέμας.Επιπλέον βάζουμε δίπλα δίπλα σε όλο το εσωτερικό του ρολού ferrero rocher. Τέλος, κάνουμε roll το κέικ και στο πάνω μέρος απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα τοποθετώντας τα ferrero rocher αλλά και τα υπόλοιπα φουντούκια.

Λιώνουμε τα τσιπ σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων και περιχύνουμε το ρολό.