Φτιάξε παραδοσιακούς και εύκολους κουραμπιέδες

Απλά, εύκολα και γευστικά!

Χριστούγεννα ίσον μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Οπότε ώρα για κουζίνα για να μαγειρέψουμε παραδοσιακούς κουραμπιέδες απλά και γρήγορα!

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. αλεύρι μαλακό

250 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. αμύγδαλα

1 σφηνάκι κονιάκ

¼ κ.γ. σόδα

Ανθόνερο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλο το βούτυρο στο μίξερ για πέντε λεπτά με το σύρμα. Μετά τα πέντε λεπτά αλλάζουμε το σύρμα με το πιο μαλακό ενώ κατεβάζουμε την ταχύτητα στην μεσαία σκάλα. Ρίχνουμε την ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα. Χτυπάμε στο μίξερ όλο το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Στη συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε όποιο σχήμα θέλουμε. Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς  για 15 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα για 15 λεπτά.

Όταν βγάλουμε τους κουραμπιέδες τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Enjoy!