Χιονισμένο Ρολό Βανίλιας

Ένα καταπληκτικό ρολό βανίλιας με κρέμα και πράσινη και κόκκινη τρούφα θα στολίσει το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι και θα προσφερθεί σαν επιδόρπιο στους καλεσμένους σας. Δείτε το πως..

Υλικά

2 αυγά

3 κρόκοι αυγού

1/2 φλ ζάχαρη

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

1/3 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

3 κ σ καλαμποκάλευρο

1/4 φλ κόκκινη και πράσινη τρούφα

2 ασπράδια αυγών

1 κσ ζάχαρη

Για τη Buttercream

1 φλ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 φλ ζάχαρη άχνη

3 κσ κόκκινη και πράσινη τρούφα

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

3 κγ κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση 

124 γρ λευκή σοκολάτα

τρούφα πράσινη και κόκκινη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 2οο βαθμούς. Κόβετε μια λαδόκολλα και την τοποθετείτε στο κάτω μέρος ενός ταψιού. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα 2 αυγά, 3 κρόκους αυγών και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ανακατεύοντας με το μίξερ για 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μαζί με την τρούφα.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο πάνω από το μείγμα που ανακατέψατε και το ανακατεύετε. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τα 2 ασπράδια αυγού και τη μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη εως ότου γίνει μαρέγκα. Ρίχνετε το μείγμα για το κεικ στο ταψί και το ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να ροδίζει. Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζετε το κεικ σε μια καθαρή πετσέτα. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα με προσοχή πασπαλίζοντας πάλι με ζάχαρη άχνη το κάνετε ρολό τοποθετώντας το σε μια σχάρα για να κρυώσει.

Buttercream

Σε ένα μπολ προσθέτετε βούτυρο και το ανακατεύετε για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ. Στη συνέχεια χαμηλώνετε ταχύτητα και προσθέτετε 1/2 φλ ζάχαρη τη φορά και την τρούφα. Όταν ενσωματωθεί στο μείγμα η ζάχαρη χτυπάτε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Ξετυλίγετε με προσοχή το κεικ και απλώνετε την κρέμα βουτύρου ομοιόμορφα, τυλίγετε ξανά και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες.

Για τη διακόσμηση

Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ρίχνετε πάνω στο κεικ προσθέτοντας τρούφα. Αφήνετε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο ξανά και κόβετε το κεικ!