Τι να αποφύγεις για να μην είσαι άρρωστη τα Χριστούγεννα

Κρίμα δεν είναι να σε βρουν οι γιορτές στο κρεβάτι με πυρετό;

Ναι, υπάρχει η πιθανότητα να το προκαλέσει μόνη σου, άθελα σου, κάνοντας μικρά πραγματάκια της καθημερινότητας. Πώς θα καταφέρεις να μείνεις υγιή; Διάβασε και θα περάσεις τις γιορτές σου υγιέστατη και λαμπερή!

-Μείνε ενυδατωμένη

Ο κρύος αέρας και η θερμοκρασία δεν σημαίνουν απαραίτητα πως θα σε… ρίξουν στο κρεβάτι, ωστόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος μολύνσεων. Ένας ιός πολλαπλασιάζεται πολύ ευκολότερα σε ένα ξηρό περιβάλλον. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο διαρκώς, είτε πίνοντας νερό (απαραίτητα τα 3 λίτρα ημερησίως) είτε φυσικούς χυμούς πλούσιος σε βιταμίνες.

-Μην αλλάζεις τα ωράρια του ύπνου σου

Συνήθως τις γιορτές ξενυχτάμε, πηγαίνουμε σε πάρτι και άλλες εκδηλώσεις. Η αλλαγή στα ωράρια ύπνου μπορεί να ρίξει την άμυνα του οργανισμού με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτος σε ιούς. Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του North Carolina, 30 γυναίκες που άλλαξαν τα ωράρια του ύπνου τους παρουσίασαν συμπτώματα ίωσης, όπως πονοκέφαλο και καταρροή.

-Μην κάθεσαι μέσα όλη την ημέρα

Αυτές τις ημέρες όλοι παραμένουμε στο γραφείο λίγο παραπάνω ώστε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε. Αυτό όμως έχει ένα πολύ αρνητικό, το οποίο είναι η λιγοστή έκθεση στον ήλιο. Έτσι, ο οργανισμός στερείται την βιταμίνη D που βρίσκεται στον ήλιο, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μικροβίων αλλά και την πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.

-Μην στολίζεις αληθινό δέντρο

Για έναν πάρα πολύ απλό λόγο: Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αλλεργικού σοκ. Αρκετοί άνθρωποι μάλιστα δεν γνωρίζουν πως είναι αλλεργικοί στο έλατο με αποτέλεσμα να περνούν τις γιορτές άρρωστοι.

-Μην περνάς πολύ χρόνο για ψώνια

Φυσικά στις γιορτές όλοι βγαίνουμε για ψώνια. Αυτό έχει όμως το μειονέκτημα πως πρέπει να συναναστραφούμε με πραγματικά πάρα πολύ κόσμο, είτε ταμίες, είτε άλλους πελάτες στα μαγαζιά. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να αρρωστήσουμε καθώς μόνο στα χρήματα που πηγαίνουν από χέρι σε χέρι, υπάρχουν 3 χιλιάδες βακτήρια κατά μέσο όρο!