Κέικ με μπανάνα και κανέλα!

Νόστιμη και γλυκιά συνταγή! Ότι πρέπει για αυτές τις ημέρες που θα κεράσεις φίλους και γνωστούς. Άλλωστε όλοι ξέρουν πόσο καλή είσαι στη ζαχαροπλαστική, σωστά; Αν όχι ευκαιρία να τσεκάρουν τις ικανότητες σου!

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια Pastry Mix χωρίς γλουτένη από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 1/4 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μέτριες μπανάνες πουρέ
  • 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι , συν 1/4 φλιτζάνι για επικάλυψη
  • Για την επικάλυψη
  • ½ πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • περίπου 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και αφαιρούμε από τη φωτιά χτυπώντας το με τη ζάχαρη για να αφρατέψει. Παράλληλα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σειρά έχουν τα αυγά με τη βανίλια, η μπανάνα, η κρέμα γάλακτος και τέλος το ½ φλιτζάνι καρύδια. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια φόρμα όπου και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και αφαιρούμε το κέικ αφήνοντας να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά γάλα και στη συνέχεια και τις υπόλοιπες μέχρι το αποτέλεσμα να μας καλύπτει. Περιχύνουμε πάνω από το κέικ και τοποθετούμε τα υπόλοιπα καρύδια.

Capture

Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου, η εταιρεία που επενδύει σταθερά σε νέα τεχνολογικά μέσα και αφουγκράζεται τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, διευρύνει διαρκώς την γκάμα των προϊόντων της με υψηλής ποιότητας άλευρα χωρίς γλουτένη.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προσθέτει στο portfolio της, δύο νέα καινοτόμα προϊόντα αλεύρων  χωρίς γλουτένη. Πρόκειται για το μείγμα Αρτοποιίας «Baking Mix, χωρίς γλουτένη», ιδανικό για φύλλο πίτας, ζύμη πίτσας, ψωμί και πολλές ακόμη λαχταριστές λιχουδιές, καθώς και το μείγμα Ζαχαροπλαστικής «Pastry Mix χωρίς γλουτένη» για γλυκές δημιουργίες, όπως muffins, τάρτες, cookies και παντεσπάνι. Με τα νέα μείγματα χωρίς γλουτένη, ακολουθώντας τα βήματα της εκάστοτε συνταγής, όλη η οικογένεια θα απολαύσει εύκολα και γρήγορα γευστικά αλμυρά και γλυκά αρτοποιήματα.

Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου, με προσήλωση στην καινοτομία διαθέτουν ήδη εδώ και χρόνια στην αγορά προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπως το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο αποτελείται από ένα εξαιρετικό μείγμα ρυζάλευρου, καλαμποκάλευρου και άμυλου πατάτας, καθώς και την αυτοδιογκούμενη φαρίνα, για γλυκές απολαύσεις με βελούδινη υφή και πεντανόστιμο αποτέλεσμα.